HomeGastronomiaArriba la 21a Fira Gastronòmica de la Sénia

Arriba la 21a Fira Gastronòmica de la Sénia

Del 9 al 12 de maig de 2025, la Sénia es converteix de nou en l’epicentre de la cultura gastronòmica de les Terres de l’Ebre amb la celebració de la 21a Fira Gastronòmica “El gust de la memòria“. L’esdeveniment vol retre homenatge als sabors d’abans, als productes de proximitat i a la tradició culinària, tot mirant cap al futur amb propostes innovadores i compromeses.

La fira arrencarà divendres 9 de maig amb el SéniaFest, des de les 19h, donant la benvinguda festiva amb bona música, foodtrucks i un ambient immillorable per escalfar motors.

Els dies 10 i 11 de maig, el nucli antic de la Sénia acollirà un ampli programa d’activitats, de les quals destaquem:

– L’acte d’inauguració de dissabte 10 a les 12h, a càrrec de Jordi Rius Gironés, secretari del Consell Regulador de la DO Terra Alta i alcalde de la Fatarella.

– Dos tastos de vi: el primer d’ells dissabte 10, just després de la inauguració de la fira i a càrrec del mateix Jordi Rius, qui també està format com a enginyer agrícola, enòleg i sommelier professional. El tast estarà dedicat, com no, a la DO Terra Alta i es delectarà als inscrits amb una mostra dels seus millors líquids per segon any consecutiu. El segon tast, serà l’acte de cloenda de la fira (diumenge 11 a les 20h), amb caràcter solidari, on la sommelier deltebrenca Llúcia Castaño ens donarà a conèixer vins de diversos cellers afectats per la DANA, especialment de la DO Utiel-Requena, com a mostra de suport al sector.

– Dissabte 10 a la tarda gaudirem de demostracions culinàries en directe, a càrrec de cuiners del territori, entre ells el senienc Jordan Cruz, que reinterpretaran plats tradicionals i receptes de sempre, amb els millors productes de qualitat de la zona per elaborar plats fàcils de reproduir i, sobretot, que ens ajuden a portar un estil de vida saludable.

– Els actes que posaran fi la jornada del dissabte, seran una xerrada a les 19.30h a la plaça Major, que ens ajudarà a escollir el vi adequat a cada tipus de plat, i un sopar maridatge a les 21.30h al Restaurant Crisal, tots dos actes a càrrec de la reconeguda influencer del món vinícola Marta Clot (@lamartaclot i @ladelsvins), que aportarà una mirada fresca i divulgativa sobre la cultura del vi català.

– Diumenge a primera hora de la tarda (a les 17h) les famílies assistents podran participar al concurs gastronòmic “Màster Xef“, pensat per als grans i petits que vulguen demostrar les seues habilitats culinàries i, sobretot, passar-s’ho molt bé!

– Una de les grans novetats d’aquesta edició serà l’organització d’un tast de cerveses artesanes, que tindrà lloc diumenge 11 a les 18.30h, a càrrec del senienc Gonzalo B. Zaragoza, on s’hi podrà degustar la que es considera la cervesa més antiga d’Europa, entre altres propostes interessants del territori català.

Per últim, la Sénia clourà aquests dies de festa amb la 41a edició de la Diada del Recapte que se celebrarà dilluns dia 12 de maig, un dinar popular que inclou les receptes més tradicionals de la Sénia, com és l’olla de recapte i, de postres, el pastisset farcit de cabell d’àngel.

Així mateix, la fira senienca manté el seu compromís amb la sostenibilitat, la promoció dels productes de proximitat i el gaudi de petits i grans. Amb accés lliure al nucli antic durant tot el cap de setmana, l’esdeveniment és una cita ineludible per als amants de la bona cuina i la cultura popular.

El programa es pot descarregar AQUÍ.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies